Zubi, adapteri, navlake, noževi, osigurači...

... širok izbor najkvalitetnijeg montažnog materijala za radne mašine

Preduzeće "Group Enigma MC" u svojoj ponudi ima rezervne delove za reparaciju kašika i plugova za većinu modela građevinskih mašina (buldožera, utovarivača, rovokopača), i drugih mašina (čistača snega itd).

U saradnji sa više inostranih partnerskih kompanija - renomiranih proizvođača, za potrebe naših klijenata uvozimo:

  • zube za radne mašine (utovarne kašike i kašike bagera)
  • navlake zuba i adaptere
  • noževe i krajeve noževa za buldožere (srednje i bočne)
  • osigurače
  • zube za ripere itd...

Svi delovi su vrhunskog kvaliteta sa dugim vekom eksploatacije. Isporuku, prema dogovoru sa kupcima, vršimo u najkraćem roku za veliki broj radnih mašina. U ponudi je i originalni materijal za montažu.

//www.enigma-mc.co.rs/wp-content/uploads/2020/04/zubi-nozevi-adapteri-navlake-buldozer-bager-rovokopac.jpg

Kako izabrati adekvatne zube za radnu mašinu?

... povećajte produktivnost svoje radne mašine izborom adekvatnih delova

Primarna funkcija zuba kod radnih mašina jeste da se probije površinski sloj zemlje (ili drugog materijala - kamena, stene) i oslobodi određena količina koju je potrebno zahvatiti kašikom. Zubi na taj način apsorbuju najveću količinu trenja i štite kašiku od oštećenja i habanja. Dakle, zubi su potrošni materijal, koji zahteva blagovremenu zamenu, a sve u cilju obezbeđivanja optimalnog rada mašine i dužeg veka eksploatacije kašike.

Usklađivanje modela zuba kašike bagera, utovarivača ili rovokopača sa poslom smanjuje habanje zuba i kašike. Adekvatan izbor zuba omogućuje vašoj opremi da radi sa najvećim potencijalom uz minimalne troškove.

Često se kupovinom nove kašike na njoj nalaze fabrički ugrađeni zubi koji nisu prikladni za vaš određeni posao. Da biste napravili pravi izbor zuba, uzmite u obzir vrstu materijala sa kojim želite da radite i posao koji će vaša oprema obavljati. U nastavku je par saveta koji Vam mogu pomoći prilikom izbora adekvatnog tipa zuba za Vašu mašinu...

Oblik i širina zuba

... dugi ili kratki zubi, široki ili uski?

Dužina i oblik zuba kašike utiču na njihove performanse. Oblici uključuju šire zube koji se sužavaju do tupe tačke i uže zube s oštrijim tačkama. Svaki oblik menja stepen potrošnje zuba ili procenat prljavštine, stene ili drugog materijala koji dođe u kontakt sa celim zubom. Širok zub na kašici obezbeđuje veću površinu kontakta sa materijalom i koristi se uglavnom za opštu upotrebu i utovar. Zub sa većom površinom habanja obično duže traje.

Međutim, veća površina ne dovodi do mogućnosti prodiranja kroz guste, smrznute ili kamenite materijale. Za kopanje rovova i iskop potrebni su konični zubi koji imaju oštre šiljaste krajeve. Dok se oštar zub probija kroz materijal, guranje kašike kroz materijal zahteva manji hidraulični pritisak i potrošnju goriva.

Oštri zubi za opštu namenu izdržavaju umerene udare i abrazivne uslove dok ostavljaju glatku podlogu prilikom iskopa. Poslovi koji uključuju visoko habanje i rad sa stenom ili kamenom, zahtevaju kratke zube.

//www.enigma-mc.co.rs/wp-content/uploads/2020/04/tipovi-zuba-za-kasike-buldozeri-bageri-rovokopaci.jpg
//www.enigma-mc.co.rs/wp-content/uploads/2020/04/ojacani-zubi-za-kasiku-bagera-rovokopaca-2.jpg

Materijal od koga su zubi napravljeni

... ojačani materijali produžuju eksploatacioni vek zuba

Što je materijal zuba tvrđi, to je veća otpornost na habanje, abraziju i udarce, a duži je i vek trajanja.

Specijalne tehnike livenja i grejanja u kombinaciji sa određenim tipovima materijala, proizvode zube koji su jači, a opet lagani. Rovokopači, bageri i utovarivači koriste ojačane zube za poslove umerenog do visokog intenziteta.

Abrazijski zubi podnose veoma abrazivne uslove nastale radom sa peskom, šljunkom i stenama. Dok širi vrh pruža dodatnu penetraciju kroz upakovane materijale, dodatna površina habanja i duktilno gvožđe kombinuju se kako bi produžili život zuba.

Rovokopači, bageri i grederi takođe mogu koristiti  zube predviđene za standardnu namenu. Zubi od samoreznog čelika (hrom-nikl-molibden) pružaju ekonomično rešenje za opštu primenu.

U zavisnosti od primene, utovarivači, bageri i rovokopači takođe mogu da koriste kovane zube visoke čvrstoće. Dizajnirani da odole abraziji i udarcima, kovani zubi napravljeni od legure čelika sastavljene od ugljenika, hroma, nikla i molibdena nude veću izdržljivost i veći otpor na natezanje od zuba standardne namene.

Podloga sa kojom zubi dolaze u kontakt

... izbor adekvatnih zuba prema tipu posla

Probijajući mekši, gusti materijali poput gline, potrebno je na kašiku postaviti zube koji imaju ivice oblika dleta i srednja rebra za dodatnu podršku.

Tvrđi materijali poput sedimentne stene, cementiranog šljunka i loše ispucane stene zahtijevaju jednosmerne zube sa oštrim delta tačkama.

Neki zadaci uključuju tvrde, teško prodirajuće materijale koji često zahtevaju lomljenje. Zubi kašike sa dvostrukim oštrim vrhom ostaju oštri i nude maksimalnu penetraciju radeći prvenstveno kao ugaoni zubi.

Kada imate sumnje u to koji su najbolji zubi za Vašu mašinu, možete se obratiti našem stručnom timu inženjera za savet. Poboljšanje performansi, povećanje produktivnosti i smanjenje operativnih troškova koji nastaju upotrebom najprikladnijih zuba vredi istraživanja.

//www.enigma-mc.co.rs/wp-content/uploads/2020/04/izbor-zuba-za-kasiku-prema-vrsti-podloge.jpg

Prodaja zuba, noževa, adaptera i navlaka za radne mašine

vrhunski kvalitet proizvoda renomiranih svetskih proizvođača po pristupačnoj ceni
//www.enigma-mc.co.rs/wp-content/uploads/2020/04/zubi-za-kasike-nozevi-za-plugove-esti.jpg

ESTI

rezervni zubi i noževi
Detaljnije
//www.enigma-mc.co.rs/wp-content/uploads/2020/04/zubi-za-kasike-nozevi-mtg.jpg

MTG

rezervni zubi i noževi
Detaljnije
Rezervni delovi za Volvo

VOLVO

katalog zuba i noževa
Preuzmi katalog
Rezervni delovi za Caterpillar

CATERPILLAR

katalog zuba za kašike
Preuzmi katalog